ulei, placaj, 35 x 37 cm
semnat, datat și localizat pe verso, inscripția autorului: L-am pictat în jurul lui 1927 lângă Tinca / Macalik
stare de conservare bună
MACALIK Alfréd (1888 Viena, Austria –1979, Oradea)
Studii: Academia maghiară de arte Budapesta (1914),
Academia de belle-arte Cracovia, Polonia Mică (1911).
Artistul a organizat 2 expoziții personale : Cracovia, Polonia (1926) și Oradea (1966) și a participat la o colonie artistică de creație Baia – Mare (1921).
În 1930, Macalik pune bazele unei şcoli proprii de desen şi pictură, ofertă benefică pentru un oraş prosper cum era Oradea, unde artele frumoase înfloreau. Instituţia, ce a funcţionat până în 1937, a venit în sprijinul acoperirii cererilor, dată fiind existenţa unor şcoli cu profil similar, conduse de artişti remarcabili ca: Tibor Ernő ori Barát Móric. Acest an îi oferă şi participarea la Expoziţia artiştilor ardeleni din Cluj. Alături de nume cunoscute ale artei româneşti interbelice: Catul Bogdan, Aurel Ciupe, Romulus Ladea, Hans Mattis Teutsch, plasticianul orădean expune cinci lucrări.
Pictorul, muzician și compozitor, s-a aflat în prima generație de muzicieni ai Filarmonicii de stat Oradea.
Artist plastic cu o activitate neîntreruptă pe parcursul a șase decenii, este prezent pe simezele cu Muzeul Ţării Crişurilor din Oradea cu 32 de picturi şi 11 lucrări de grafică din creaţia artistului, o dovadă în plus a consideraţiei profesionale a operei acestuia.
Mai multe detalii despre viața și activitatea artistului:
https://depozituldearta.wordpress.com/2020/05/29/macalik-alfred-si-experienta-picturii-baimarene/